GQ magazin
36

Zendaya proglašena ženom godine, uspješna glumica zablistala na dodjeli nagrada

Dž. L.
Mlada, ali itekako uspješna glumica Zendaya proglašena je ženom godine prema ocjenama prestižnog magazina GQ. Intrigantna glumica opravdala je ovu titulu već prilikom nevjerovatnog govora nakon preuzimanja nagrade.

Zendaya je započela u potpunom šoku: "Žena godine. To je pomalo ludo s obzirom da imam tek 23 godine i da i dalje sama pokušavam shvatiti kako postati mlada žena. Nekada imam osjećaj da samo idem, idem i idem, i smatram da se mnogo nas može poistovijetiti s tim. Međutim, nekada toliko dajemo od sebe da se zaboravimo zaustaviti i doživjeti trenutke kao što je ovaj. Nekada osjećam da toliko radim da zaboravljam na svoj život i kako zaista biti prisutna u ovim trenucima kada možete pogledati oko sebe ljude koje cijenite i jednostavno biti tu u tom trenutku. I jednostavno biti sretan, biti živ na trenutak. To je upravo ono što ću uraditi. Uzet ću jedan sekund, pogledati okolo i biti u fazonu 'Dođavola, ovo se zaista dešava. Zaista cool'", kazala je glumica.

Ona je završila svoj govor uz najbolji savjet koji bi ikad iko mogao dobiti: "Molim vas, pogledajte oko sebe kako je sve prelijepo. I jednostavno uživajte u tome". Na dodjeli GQ nagrada Zendaya je opravdala i svoju titulu jedne od najbolje odjevenih žena u Hollywoodu. Uz bijelu duboku suknju i kratki sako s potpisom Monot, prirodnu kovčavu kosu i diskretnu šminku, glumica je zasjenila gotovo sve oko sebe. Zendaya je stajling zaokružila bijelim štiklama te decentnim zlatnim prstenom i naušnicama.