Pomno je analiziran
93

Zbog ovog detalja na mrežama tvrde da je i posljednji snimak Kate Middleton uređivan

N. O.
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Nakon objave da Kate Middleton ima rak, video u kojem je obznanila vijest pomno je analiziran, a zbog jednog detalja na mrežama su uvjereni da je i on uređen.

Kate je nedavno morala priznati da je uređivala fotografiju koju je podijelila za Majčin dan, što je potaknulo sumnje u originalnost i videa kojim je otkrila da boluje od raka.

Naime, gledaoci su uočili nekoliko detalja koji su sumnjivi, a jedan od njih je prsten koji nestaje na snimku. Podijeljeni isječak prikazuje uvećani kadar Kateinih ruku, a na nekoliko sekundi se prsten ne može vidjeti nakon što se ponovo ukaže na snimku.

Također, još jedna "sumnjiva" stvar vezao za video jeste pozadina tj. trava i cvijeće u pozadini koje se uopće ne pomjera. Pored toga pronašli su i stariji snimak na kom je Kate u sličnoj odjeći, a s istom pozadinom. Uz to je i mnogima djelovalo neprirodno za ovo doba godine.

Izvor je za The Mirror insistirao na tome da njen video nije montiran i da BBC nije imao nikakvog uredničkog doprinosa u njenim komentarima.

Član osoblja BBC-a koji je bio uključen u snimanje Kateinog videa također je potvrdio da je ono što su gledaoci vidjeli upravo ono što je snimila ekipa.

Potom je i BBC Studija objavio saopštenje u kojem se navodi da je videoporuka princeze Kejt u kojoj je objavila dijagnozu raka snimljena bez ikakve montaže tima BBC Studija. Video je snimljen u Windsoru , gdje je Kate podijelila detalje svoje dijagnoze i liječenja.