Paul Gascoigne
0

"Volio bih da sam mrtav"

Sarajevo-x.com
Paul Gascoigne (Foto: The Sun)
Paul Gascoigne (Foto: The Sun)
Engleska nogometna legenda Paul Gascoigne priznao je da ponekad poželi da je poginuo u nedavnoj saobraćajnoj nesreći koju je doživio. Bivši engleski reprezentativac se nakon nesreće koja se dogodila početkom juna umalo ugušio u vlastitoj krvi.

Gascoigne je rekao za "The Sun" kako bi mu smrt omogućila da se susretne sa svojim starim managerom Bobbyjem Robsonom, koji je prošlog jula izgubio bitku s kancerom.

"Mnogo mi nedostaje. Veliki sam njegov obožavalac. Volio bih ga pozdraviti i reći 'Kako si'. Znate, nakon meča on bi zagrlio igrača i rekao bi: 'Dobro si to učinio za mene'. Volio sam to kod njega. Bio je sjajan čovjek", rekao je Gascoigne, dodajući kako bi volio da je engleska reprezentacija mogla osvojiti turnir u Južnoj Africi u čast Sir Bobbyja Robsona.

O svojoj nedavnoj saobraćajnoj nesreći on je rekao:

"Kad se vozite gradom i odjednom zadobijete prelome kostiju, posjekotine i povrede po cijelom tijelu, jednostavno ostanete u šoku. Probudio sam se u bolnici s bolom u grudima i nisam mogao pravilno disati", kaže Gascoigne.

Dodaje kako je vidio svoju krv na vjetrobranskom staklu, pa je mislio da će umrijeti. Dok je ležao na ulici bez svijesti neko mu je strgnuo zlatnu ogrlicu s vrata.

"To nije lijepo. To je odvratno", kaže Gascoigne i dodaje kako nema ništa protiv žene koja je vozila automobil s kojim se sudario.

"Nisam sretan zbog udesa, ali ću proći kroz sve ovo. Ponovo ću se dići", naveo je popularni Gazza.