Beograd
35

Uskoro počinje suđenje Draganu Bjelogrliću zbog fizičkog napada na Predraga Antonijevića

I. S.
Foto: Pixsell/Armin Durgut/Antonio Ahel
Foto: Pixsell/Armin Durgut/Antonio Ahel
Prvi osnovni sud u Beogradu je za 24. mart zakazao početak suđenja Draganu Bjelogrliću zbog fizičkog napada na Predraga Antonijevića.
Ovo informaciju je Tanjug potvrdila portparolka suda Bojana Stanković. Podsjećamo, Bjelogrlić je u augustu prošle godine u Nišu u hotelu Ambasador s leđa napao Antonijevića i udario ga više puta u glavu.

Antonijević tvrdi da se napad dogodio jer Bjelogrliću smeta to što je snimio film "Dara iz Jasenovca". Također je naveo da je navodno razotkrio Bjelogrlićevu korupciju, kojom se bavio u prethodnom razdoblju u vezi sa aktivnostima u Filmskom centru Srbije. Bjelogrlić je zatim priznao izvršenje krivičnog djela i izrazio žaljenje.

"Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije i što sam dozvolio da ovo baci sjenku na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to uradio", kazao je tada.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je u novembru prošle godine podiglo optužni prijedlog protiv Bjelogrlića za krivično djelo nasilničko ponašanje član 344 stav 2 Krivičnog zakonika i predložilo kaznu zatvora od šest mjeseci.

Nakon podizanja optužnog prijedloga Osnovni sud u Nišu je zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne cjelishodnosti zato što su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svjedoci iz Beograda, prenosi Telegraf.