Pušten uz kauciju
17

Uhapšen glumac iz serije "Game of Thrones", optužen za seksualni prijestup s maloljetnicima

N. C.
Joseph Gatt (Foto: Twitter)
Joseph Gatt (Foto: Twitter)
Glumac Joseph Gatt, koji se pojavio u epizodama "Game of Thrones", uhapšen je ovog mjeseca i optužen da je imao "seksualno eksplicitnu komunikaciju" sa maloljetnikom na internetu.

Policija je u utorak objavila da je odjeljenje za maloljetnike Operativne grupe za internet zločine protiv djece dalo nalog za pretres Gattove kuće. Potom je uhapšen po neriješenom nalogu za krivično djelo.

U saopštenju se navodi da je policija dobila informaciju da je Gatt, engleski glumac koji živi u Los Angelesu, navodno bio uključen u online seksualno eksplicitnu komunikaciju s maloljetnikom.

Policija traži da identifikuje sve moguće dodatne žrtve, a zamolila je sve koji imaju više informacija da kontaktiraju policiju.

Gatt je pušten uz kauciju od 5.000 dolara nakon nekoliko sati, prema njegovom izvještaju o rezervaciji.

"Želim da se pozabavim apsolutno užasnim i potpuno neistinitim optužbama koje su nedavno iznesene protiv mene. Oni su 100 posto u krivu. Potvrdio sam greške i pogrešne informacije u današnjem saopćenju za javnost. U potpunosti sarađujem sa policijom. Radujem se što ću očistiti svoje dobro ime", kazao je.

Zahvalio je svojim prijateljima i pristalicama i dodao da iz pravnih razloga ne može dalje komentarisati na društvenim mrežama.