Nije ostvario cilj o osvajanju Oscara
0

Tvrdnje prijatelja: Brad Pitt prolazi kroz krizu srednjih godina

Klix.ba
Još od ranih '90-ih Brad Pitt je bio jedna od najprofitabilnijih filmskih zvijezda čiji su filmovi uvijek postajali veliki hitovi.

No, nakon što je njegova reklama za kultni parfem Chanel 5 proglašena promašajem godine, holivudski insajderi počinju spekulirati da je vrijeme Brada Pitta počelo prolaziti.

Neimenovani izvor blizak Pittu tvrdi da glumac, koji je jučer proslavio 49. rođendan, prolazi krizu srednjih godina. Većina muškaraca kada dođu na prekretnicu požele neku promjenu u životu, a ono što Brad želi je Oscar.

"Trenutno mu ne ide najbolje. Približava se 50. godini. Reklama za Chanel koju je snimio je bila potpuni krah, ljudi se sprdaju u vezi sa tom reklamom, a on na to nije navikao. On ima veoma visoke standarde i očekuje najbolje kada je u pitanju njegov posao", kazao je Bradov prijatelj i dodao da su njegovi posljednji filmovi prošli dobro, ali nedovoljno dobro za Brada.

"Bio je u nominaciji za Oscara ove godine, ali nije ga dobio i to mu je teško palo. Zacrtao si je da dobije Oscara do 50., a prema svemu sudeći to se neće desiti", rekao je neimenovani Pittov prijatelj za The Sun.

Ova je godina za Brada bila puna izazova. Njegov posljednji film "Killing Them Softly" dobio je sjajne kritike, ali je u kinima doživio krah i zaradio samo pet miliona eura u prvom vikendu prikazivanja. Ništa bolje nije prošao ni visokobudžetni "World War Z".

"Taj film je za njega bio prava noćna mora. Upadao je iz krize u krizu, a svi su od njega očekivali da popravi stvari kao što je učinio s "Moneyballom". To je bilo nevjerovatno stresno. A budući da ni 'Killing Them Softly' nije prošao bolje, možete zamisliti kako se Brad sada osjeća", govori izvor.

Čak je zbog neuspjeha posljednjeg filma zahladnio odnose sa rediteljem Andrewom Dominikom koji mu je bio dobar prijatelj.

Nema ga više toliko ni na naslovnicama, jer su urednicima privlačniji mlađi glumci. Ipak, godina na izmaku nije bila toliko crna za Brada. Vjerio se sa jednom od najpoželjnijih žena u Hollywoodu, Angelinom Jolie.

No, i tu je bilo trzavica. Glumica se zaljubila u Evropu i želi tu odgajati svoju djecu, ali on, kao dečko koji je odrastao u seoskim predjelima Oklahome, ne želi biti daleko od mjesta odakle potječe.