Bake koje je Jolie posjetila
0

"Tucale smo se jajima i obećala nam je novu kuću"

Sarajevo-x.com
Slavni holivudski par Angelina Jolie i Brad Pitt za Uskrs/Vaskrs posjetili su Bosnu i Hercegovinu. U organizaciji UNHCR-a glumački par je posjetio Goražde i Višegrad, odnosno raseljene osobe koje žive u tamošnjim kolektivnim centrima. "Nismo znale ko je ta glumica. Ali, lijepa je kao slika, a i onaj njen čovek je mnogo dobar. Obećala je da će nam napraviti kuću", kazale su starice Lena i Mara Babić iz Goražda koje je slavni par posjetio, prenosi Press.

Lena i Mira Babić uživale su u druženju sa slavnim glumačkim parom, a kako su kazale i takmičile su se s njima u tucanju jajima.

"Bila je kod nas pola sata i pričala je sa nama. Ma, kao da mi je najrođenijii rod došao, tako je draga“, kazala je baka Lena za Press, dodajući da slavne goste nikada neće zaboraviti.

"Angelina je obećala da će nam napraviti neku zgradu ovdje, pa da imamo bolje mjesto za život. Kazala je da joj je žao što ovako živimo i što nemamo vode, ali će nam pomoći", ispričala je baka Mara.

Angelina Jolie, koja trenutno snima novi film "The Tourist" u Veneciji, nakratko je prekinula rad i došla u BiH kako bi ukazala na bijedu u kojoj živi 113.000 Bosanaca i Hercegovaca, raseljenih iz svojih domova.

Jolie, ambasodrice dobre volje, nakon posjete Goraždu, Višegradu, ali i Rogatici izjavila je kako su je porodice koje je posjetila veoma inspirisale, te dodala da se nada da će uspjeti pronaći rješenje za raseljene osobe.

Jolie i Pitt su u BiH došli u nedjelju, a u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima su se zaputili u Crnu Goru, da bi nakon odmora u jednom od tamošnjih luksuznih hotela vratili se nazad u Veneciju.