"Čuvari formule"
21

Srbijanski glumac otkrio kako je zbog uloge u novom Bjelogrlićevom filmu drastično smršao

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mladi srbijanski glumac Jovan Jovanović dio je ekipe filma "Čuvari formule" koji je režirao Dragan Bjelogrlić, a otkrio je kako je za ovu ulogu morao drastično smršati.

Jovan je na Instagramu podijelio fotografije na kojima pozira s kolegama Andrijom Kuzmanovićem i Brankom Jankovićem, a u fokusu je kontrast njihovog fizičkog izgleda.

Naime, Jovanović je u odnosu na kolege vidno mršaviji, a prije premijere filma u Beogradu kazao je da je izgubio 17 kilograma.

"Krenuo sam sa 96 i završio sa 79 kilograma. Dva i po mjeseca je trajala borba da smršamo. Nakon posljednjih scena smo otišli na obilni doručak. Od tog trenutka nisam prestao da jedem. Sada imam 23 više nego na snimanju", kazao je.

Također, ispod fotografije se našalio kako su Janković i Kuzmanović "preuzeli sve njegove obroke tokom pripreme za 'Čuvare formule'".

Radnja filma "Čuvari formule" prati grupu naučnika u Institutu Vinča, koji u jeku hladnoratovske krize sprovode tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović.

Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslavenska tajna policija odvodi na liječenje u Kliniku Kiri u Parizu. Jovan je tumačio lik jednog od tri ozračena studenta.

Film je premijeru imao na Locarno Film Festivalu, a prikazan je i na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.