Showbiz
0

Slavni na rubu samoubistva

Sarajevo-x.com
Nedavno je glumac Owen Wilson pokušao izvršiti samoubistvo. Sudeći prema medijskim špekulacijama, sucidna razmišljanja navrla su zbog profesionalnog pritiska, potrebom za stalnim uspjehom i privatnim nevoljama. Lista slavnih koji su imali ista razmišljanja kao i Wilson, nevjerovatno je duga.

Halle Berry je u jednom intervjuu za magazin Parade priznala da je nakon razvoda od sportiste Davida Justicea pokušala izvršiti samoubistvo.

Donna Summer je pokušala skočiti sa 11 sprata jedne zgrade u New Yorku i to kada je bila na vrhuncu svoje karijere 1976. godine.

Elizabeth Taylor pokušala je okončati svoj život u februaru 1962. godine prekomjernom dozom tableta za spavanje.

Drew Barrymore je 1989. godine, kada je imala samo 14 godina i kada je napustila rehabilitacionu kliniku u kojoj je pokušala izliječiti svoju ovisnost, pokušala okončati svoj život.

Brigitte Bardot je nekoliko puta pokušala izvršiti samoubistvo. Kada je imala 26 godina popila je tablete za spavanje sa alkoholom, ali se nasreću oporavila.

Sammy Davis, Jr je u svojoj prvoj bračnoj noći doživio prelomni trenutak. Sjeo je u svoj automobil i pokušao izvršiti samoubistvo vozeći se u provaliju.

Princeza Diana je ispričala tokom jednog intervjua kako se bacila niz stepenice i to kada je bila trudna sa prvim sinom Williamom u nadi da će okončati svoju nesreću.

Eminem je 1996. godine pokušao okončati svoj život kada ga je napustila tadašnja supruga Kim Mathers.

Michael Jackson je 2005. godine pokušao izvršiti samoubistvo.

Elton John se pokušao ugušiti plinom, ali ga je na svu sreću na vrijeme pronašao njegov partner Bernie Taupin. Elton je svoja bolna iskustva, nakon pokušaja samoubistva, preradio u pjesmi “Someone Saved My Life Tonight“.

Sinéad O’Connor priznala je da se cijeli život borila sa sucidnim mislima. Prvi pokušaj izvršila je 1993. godine, a 1999. godine progutala je 20 tableta Valijuma.

Ozzy Osbourne priznao je da je više puta pokušao izvršiti samoubistvo pa čak i u tinejdžerskim godinama.

Britney Spears nikada nije javno govorila o svojim pokušajima da si okonča život, ali tabloidi su u dva navrata pisali o tome kako je nekadašnja pop princeza pokušala okončati sve.

Tina Turner je u svojoj autobiografiji "I, Tina" napisala da je 1968. godine pokušala okončati svoj život.

Mike Tyson je u septembru 1988. godine odlučio uzeti si život tako što je u New Yorku namjerno udario u jedno drvo, a o neuspjelom pokušaju tada je izvještavao Daily News.