Predozirao se tabletama
155

Sin Sylvestera Stallonea pronađen mrtav

Klix.ba
Sylvester i Sage u filmu o Rockyju Balboi
Sylvester i Sage u filmu o Rockyju Balboi
Sin glumca Sylvestera Stallonea, 36-godišnji Sage, pronađen je mrtav u svom domu u Hollywoodu, saopćio je njegov glasnogovornik.

Prema prvim informacijama Sage, koji je i sam bio glumac i reditelj, predozirao se tabletama. Pored njegovog tijela pronađene su prazne bočice, a još uvijek je nejasno je li riječ o samoubistvu ili nesretnom slučaju.

"Sylvester Stallone je shrvan naglim gubitkom sina", saopćila je njegova glasnogovornica Michelle Bega.

Policija je izvijestila da su mlađeg Stallonea pronašli kada su došli da istraže prijavu smrti, dok je njegov advokat George Braunstein kazao da ga je u stanu pronašla kućepaziteljka. Prijatelji i poznanici su bili zabrinuti za njega jer se posljednjih dana nikome nije javljao.

Sage je bio najstarije dijete poznatog glumca, a jedan je od dvojice sinova koje je Stallone dobio u svom prvom braku sa Sashom Czak.

Sage Stallone je kao glumac debitirao 1990. u petom nastavku sage o bokseru Rockyju Balboi, ulozi koja je proslavila njegovog oca. S ocem je 1996. nastupio i u filmu "Daylight". Nakon toga je glumio samo u niskobudžetnim filmovima te se počeo baviti režijom i produkcijom.

U filmskoj industrij je bio veoma cijenjen kao talentirani reditelj i dobar glumac.