Bez Meghan i djece
19

Princ Harry stigao u London kako bi posjetio kralja Charlesa nakon dijagnoze karcinoma

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prince Harry stigao je u London manje od 24 sata nakon što je saznao da je njegovom ocu, kralju Charlesu, dijagnosticiran rak.
Vojvoda od Sussexa poletio je iz Los Angelesa bez supruge Meghan i njihove djece, prema navodima više lokalnih medija.

Glasnogovornik para je ranije rekao da je Harry razgovarao sa svojim ocem o dijagnozi i da će "putovati u Veliku Britaniju da ga vidi u narednim danima".

Letio je privatnim avionom, a nakon 11-satnog leta na londonski aerodrom Heathrow je stigao u 12:20 po lokalnom vremenu. The Telegraph je izvijestio da su Harryjev automobil pratila dva policijska vozila dok je napuštao aerodrom.

Buckinghamska palača jučer je objavila da kralj Charles boluje od raka.

"Tokom kraljeve nedavne operacije povećane prostate je uočen problem koji izaziva zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi su pokazali da ima rak. Njegovo veličanstvo je danas započelo s tretmanom liječenja, a ljekari su ga savjetovali da odloži prethodno dogovorene obaveze koje podrazumijevaju pojavljivanje u javnosti", naveli su.

Dodali su da će se on u međuvremenu nastaviti baviti papirologijom i sličnim aktivnostima.

Premijer Velike Britanije Rishi Sunak za BBC je govorio o zdravstvenom stanju britanskog kralja Charlesa te je poručio kako je šokiran vijestima, ali i da je optimističan jer je rak otkriven u ranoj fazi.