Originalno i neobično
18

Poznate dame koje su rekle "ne" društvenim standardima ne noseći bijelu vjenčanicu

S.H.P.
Vjenčanja slavnih oduvijek su privlačila pažnju medija i javnosti. O njima govore svi na društvenim mrežama, pa čak nadahnjuju obožavatelje da kopiraju njihova vjenčanja i poslove. Njihova vjenčanja su često originalna, a ponekad čak i nekonvencijalna.

Na primjer nekoliko poznatih dana reklo je "ne" bijelim vjenčanicama i uputilo se u nešto malo ekscentričnije.

Gwen Stefani pjevačica No Doubta udala se za Gavina Rossdalea 2002. godine. Ovaj par muzičara odlučio je da na svoj način proslavi vjenčanje, pa je Stefani obukla ružičastu haljinu. Par se razveo 2016. godine, a njena vjenčanica popularna je i dan danas.

Glumica Kaley Cuoco se udala za profesionalnog tenisera Ryana Sweetinga 2013. godine. Ovom prilikom odjenula je netradicionalnu ružičastu vjenčanicu koju je dizajnirala Vera Wang.
Godine 2016. glumica, manekenka i blogerica Lydia Hearst udala se za komičara Chrisa Hardwicka. Možda ćete i njihovo vjenčanje nazvati konvencionalnim slavljem, ali postojao je jedan element koji se očito nije poklapao s tim opisom: vjenčanica. Hearst je nosila ombré haljinu s ružičastim nijansama koje su isticale njenu figuru. Manekenka i glumica Poppy Delevingne proslavila je vjenčanje 2014. godine s vezenom vjenčanicom koju je dizajnirao Pucci. Haljinu je sama odabrala za svoje drugo vjenčanje koje se održalo u Maroku s istim mladoženjem.
Brak Jessice Biel i Justina Timberlake traje već osam godina. Njihove slike s vjenčanja zasijale su u čitavim svijetom zahvaljujući Internetu i naslovnicama časopisa. Jessica je odabrala neobičnu ružičasta vjenčanica koju je dizajnirala Giambattista Valli. Shenae Grimes i muzičar Josh Beech vjenčali su se u Engleskoj. Glumica je nosila crnu haljinu s tamno sivim nijansama.
Glumica Julianne Moore udala se za redatelja Barta Freundlicha 2003. godine. Julianne Moore nosila je lila haljinu prekrasnog dekoltea koju je dizajnirao modni brend Prada. Freundlich je nosio sivo odijelo zajedno s kravatom boje lila kako bi bio u skladu sa svojom suprugom. Ceremonija je bila mala i prisna i odvijala se u kući zajedničkog prijatelja.

Elizabeth Taylor udavala se osam puta i od toga dva puta za istog muškarca. Za svoje peto vjenčanje glumica je nosila žutu haljinu.