Showbiz
0

Poznata imena napadača na Tošića i Karleušu

SRNA
Jelena Karleuša i Duško Tošić
Jelena Karleuša i Duško Tošić
Beogradska policija privela je i odredila pritvor do 48 sati Marku Stojakoviću (20) iz Novog Beograda i Vladimiru Gabelu (22) iz Zemuna zbog sumnje da su na Bežanijskoj kosi, u Beogradu, napali fudbalera "Crvene zvezde" Duška Tošića i njegovu suprugu, pjevačicu Jelenu Karleušu.

Oni su osumnjičeni da su noćas u Ulici Teodora Borockog prijetili i vrijeđali Tošića dok je izlazio iz svog vozila i ispisali poruku uvredljivog sadržaja na njegovom parkiranom automobilu.

Stojaković i Gabel, koji su osumnjičeni za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, će uz krivičnu prijavu biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Osnovnog suda u Beogradu, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Tošića i Karleušu noćas su napali huligani koji su ih sa kapuljačama na glavama sačekali na pragu porodične kuće na Bežanijskoj kosi.

U vidno alkoholisanom stanju, huligani su nasrnuli na poznatog fudbalera uzvikujući psovke i prijetnje.

Tošić, koji se tijelom postavio ispred supruge i tako je zaštitio, nije odgovarao na uvrede, a kada je Karleuša, koja je utrčala u kuću, povikala da stiže policija, napadači su sjeli u automobil i nakratko otišli.

Ubrzo su se vratili i tada je stradao auto koji je bio parkiran ispred kuće. Autolakom preko cijelog automobila ispisane su psovke i prijetnje.