Neopisiva tuga
0

Porodična tragedija Željka Samardžića: Sahranio sam sina kada je imao tri i po mjeseca

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Željko Samardžić jedan je od najpopularnijih pjevača na Balkanu, a malo ljudi zna da je doživio porodičnu tragediju. Naime, njegov sin Zlatko preminuo je kada je imao tri i po mjeseca.

"Očeva porodica je iz Nikšića. Tamo smo sahranili malog Zlatka. To je bila tuga za sve nas. Kad god dođe taj mjeseci, Maja i ja sami podijelimo tu tugu i uvijek razmišljamo koliki bi bio da je ostao živ, ali to je život. Nikada čovjek ne zna šta mu se može desiti u životu. Idete ulicom pa vas udari auto, a niste se tome nadali. Bio je beba, imao je tri i po mjeseca. Dao sam mu ime Zlatko po mom kumu kojeg sam mnogo volio", rekao je jednom prilikom.

Zatim je detaljnije opisao ovaj neopisivo težak trenutak za porodicu.

"Sjećam se tog perioda. Moja pokojna baba je došla na babine prvi put da vidi svog praunuka. Za nju je bio veliki šok kada se sve desilo. U Crnoj Gori je muška glava velika stvar. Nikada to neću zaboraviti. Familijarno smo išli svi iz Mostara u Nikšić da odradimo te obrede", dodao je.

Željko je suprugu Maju upoznao u rodnom Mostaru. Vjenčali su se kada je on imao 22, a Maja 18 godina. Dobili su kćerku Sanju. Maja je dvije godine kasnije rodila Zlatka, koji je preminuo nakon dva mjeseca zbog problema sa crijevima. Kasnije su dobili kćerke Danijelu i Minju.