Značajan iznos
237

Pjevač s potopljenog splava će ipak dobiti cjelokupan honorar za novogodišnji nastup

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Srbijanskom reperu Relji Popoviću bit će isplaćen cjelokupan honorar za novogodišnji nastup premda je prije potonuća uspio otpjevati samo jedan blok pjesama.
Popović je u novogodišnjoj noći nastupao na beogradskom splavu "Freestyler", međutim, njegov koncert prekinut je nakon što je splav počeo tonuti nedugo iza ponoći.

Premda je reper uspio izvesti tek jedan blok pjesama prije nego su gosti evakuisani i nastup prekinut, bit će mu isplaćen cjelokupan honorar koji iznosi 15.000 eura.

Srbijanski portal 24sedam.rs navodi da reperu još uvek nije u potpunosti isplaćen novac, ali mu je obećano da će u narednom periodu, kada sve bude istraženo, dobiti cijelu sumu.

Napominju da je spomenuti iznos - očekivano - mnogo veći u novogodišnjoj noći nego na regularnim nastupima koje održava.

Popović se nakon nesreće oglasio na svom Instagram profilu te poručio: "Kao što znate, sinoć sam nastupao na beogradskom splavu 'Freestyler'. Tokom pauze nakon prvog bloka rečeno nam je da moramo odmah napustiti splav i da je u toku evakuacija. Kad smo izašli vidjeli smo da splav tone. Žao mi je što nismo proveli cijelu večer onako kako je planirano i onako kako smo ga započeli, u dobroj atmosferi. Ipak, sretan sam što su svi sigurno evakuirani, što su svi živi i zdravi i nepovrijeđeni".

Podsjećamo, poznati splav je oko jedan sat poslije ponoći počeo tonuti, a po svemu sudeći bio je preopterećen. Kako su za tamošnje medije ispričali očevici, koji su na ovom splavu dočekali Novu godinu, na splavu je bila tolika gužva da, kako kažu, "nije moglo da se diše".

Kako je potonuće splava privuklo značajnu pažnju medija i javnosti na društvenim mrežama podijeljen je i cjenovnik novogodišnjeg provoda.

Naime, karte za ulazak na "Freestyler" koštale su 20 eura. Barski stolovi bili su mogući za rezervaciju po cijeni od 230 eura, a u toj cijeni uključena je jedna boca domaćeg pića. Najskuplji aranžman bio je Mega VIP separe namijenjen za 15 osoba, a koštao je 2.400 eura.