Kćerka pop zvijezde
0

Paris Jackson: Nije moja uloga da branim oca od optužbi za seksualna zlostavljanja

Klix.ba
Paris Jackson (Foto: EPA-EFE)
Paris Jackson (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Michael Jackson optužen za seksualna zlostavljanja, njegova kćerka Paris Jackson izjavila je kako nije njena uloga da brani svog oca.

Ona je progovorila sedam dana nakon što je prikazan dokumentarac "Leaving Neverland" u kojem dvije osobe optužuju Jacksona da ih je seksualno zlostavljao u djetinjstvu.

"Nema ništa što bih mogla reći, a što već nije rečeno u odbranu moga oca", napisala je manekenka na Twitteru.

Ona je dodala kako podržava napore svoje porodice da skine ljagu s imena njenog oca.

U svojoj reakciji na optužbe, koju je javnost dugo iščekivala, Paris je dodala kako je njen rođak Taj Jackson, koji je vodio kampanju protiv spornog dokumentarca, odradio odličan posao.

"Podržavam ga, ali nije moja uloga da branim oca. Ja samo pokušavam natjerati svakoga da se ohladi, bude blag i razmisli o široj slici. To sam ja", kazala je Jackson.

Paris, koja je drugo dijete od ukupno troje Michaelove djece, ranije je govorila fanovima da se smire i puše marihuanu, umjesto što se uzbuđuju zbog glasina.

Podsjećamo, u dokumentarcu "Leaving Neverland" Wade Robson i James Safechuck tvrde kako ih je Michael Jackson zlostavljao kada su imali između sedam i jedanaest godina. Unatoč ozbiljnosti ovih tvrdnji, Michaelovi fanovi tvrde kako je njihov pop heroj nevin i odbacuju sve optužbe.