Vraća se u rodnu zemlju
0

Pakistanki prijete smrću zbog golišavih fotografija

Sarajevo-x.com
Pakistanska glumica Veena Malik najavila je povratak kući uprkos prijetnjama smrću koje dobija zbog golišavih fotografija koje je uradila za naslovnicu FHM magazina. Malik je u središtu međunarodne kontroverze zbog fotografije, ali je odlučna da se vrati uprkos esktremistima koji joj prijete.

Ekstemisti su bijesni na glumicu jer je pozirala naga za naslovnicu indijskog izdanja časopisa, a na njenoj ruci su iscrtani inicijali ISI, pakistanske špijunske agencije.

Glumica tvrdi da je nosila kupaći kostim za vrijeme fotografisanja, ali da je kostim digitalno uklonjen, prenosi Telegraph.

"Ja imam petlju da stojim iza toga što sam uradila. Ovo je moje tijelo, moj život. Ja ću koristiti svoje tijelo kako ja to želim i moramo priznati da je lijepo. Ljudi koji mi prijete još uvijek žive u kamenom dobu. Ja ne želim živjeti u tom dobu, ja živim u modernom dobu", rekla je glumica.

Malik je dodala da njena majka i rodbina razumiju njen potez, ali da se mora susresti sa ocem i objasniti mu svoj postupak. Također je odbila bilo kakve navode da je kontroverza namjerno izazvana kako bi magazin dobio na publicitetu.