Showbiz
17

Ovo je za kompaniju Calvin Klein plus size model

Klix.ba
Manekenka Myla Dalbesio ušla je u historiju nakon što je pozirala za novu Calvin Klein kampanju donjeg rublja pod nazivom "Perfectly Fit" kao plus size model.

"Nisam dovoljno mršava da bi me smatrali mršavicom, a nisam dovoljno krupna da bih bila u onoj drugoj skupini, tako da nisam uspjela naći svoje mjesto. Stoga je ova kampanja tako super", kaže ova 27-godišnjakinja iz Wisconsina koja smatra da se nalazi negdje u sredini između mršavica i debeljuca.

Ona dodaje da je svjesna toga kako nije najkrupnija žena u svijetu modelinga, no zna da je definitivno krupnija od svih dosadašnjih modela s kojima je kompanija Calvin Klein radila.

"Ova žena je opisana kao plus size ili krupnija djevojka. Hahahahahaha", "Kako ovo, pobogu, može biti plus size???" - samo su neki od komentara na internetu.

Myla se u prošlosti u svojoj glavi borila sa "suvišnim" kilogramima, te je, u nastojanju da se uklopi u standardne okvire supermršavica, eksperimentisala različitim metodama.

"Dosta vremena sam željela smršati, čak sam pokušala i povraćati nakon obroka i bilo je užasno. To je bolno, nikad to ne bih poželjela nikome na svijetu", kazala je manekenka za Fashionistu u intervjuu iz 2012. godine.