I danas odlično izgleda
94

Ova Bosanka bila je velika zavodnica i seks simbol osamdesetih, možete li je prepoznati?

I. B.
Dijana Bećirović (Foto: Instagram)
Dijana Bećirović (Foto: Instagram)
Plavuša koja je osamdesetih vladala scenom Jugoslavije te po mnogima važila za jednu od najvećih zavodnica danas ima 64 godine, no i dalje svojom pojavom dobro zna kako privući pažnju.

Dijana Bećirović dolazi iz Lukavca kod Tuzle, a svojim odlaskom u Italiju otvorila je vrata svijeta slave. Ovoj zanosnoj plavuši tada su se pružile brojne prilike te je, između ostalog radila intervjue sa dvojicom papa, poznatim ličnostima, ali i pozirala gola sa samo 17 godina na naslovnici časopisa "Start" te zatim i "Playboy".

Dijana Bećirović je bila seks simbol Jugoslavije (Foto: Jutarnji list)
Dijana Bećirović je bila seks simbol Jugoslavije (Foto: Jutarnji list)

"Ni u snu nisam mislila da će moje fotografije izazvati tako burne reakcije. Proglasili su me seks simbolom, a ja sam bila klinka koja nije ni znala šta je to. Moja porodica bila je u šoku i nisu htjeli čuti za mene. Nisam se smjela vratiti kući", govorila je Dijana tada.

Iako su je nazivali prvom jugoslovenskom starletom, a pobjedila je i na izboru za Miss Jadrana, modeling je zamijenila novinarstvom počevši raditi na televiziji RAI.

Tamo je upoznala papu Ivana Pavla II s kojim je razgovarala čak tri puta te Benedikta XVI koji je tada bio još kardinal, a upravo je ona uradila i posljednji intervju sa vozačem Formule 1 Ayrtonom Sennom.

I danas, Dijana živi u Los Angelesu, gdje je odselila iz Italije i diplomirala na Američkom flmskom institutu, a i dalje izgleda podjednako dobro.

Tamo je okrenula novu stranicu, a radila je na filmu "Monster" sa Charlize Theron te snimala film i sa Bruceom Willisom, nakon čega je ipak odustala od "holivudske karijere".

Zanosnu plavušu povezivali su sa brojnim slavnim licima, među kojima je i čuveni glumac Al Pacino. Ipak, Dijana je jednom prilikom objasnila kako ona nije "pala" pred velikom zvijezdom.

"Svi su padali pred njim, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Upoznala sam ga kada je sa Francisom Coppolom snimao film "Kum". Izlazili smo, a on je bio vječno napet i u strahu da će ga uhvatiti reporteri. Moj zadatak je da od muškarca napravim muškarca, a njegov da mene napravi ženom", priznala je ona jednom.

Priča se da Dijani nisu odoljeli ni Arnold Schwarzenegger, Rod Stewart i Kevin Costner, a svojevremeno su je optuživali i da rastura grupu Bijelo Dugme s čijim se klavijaturistom Vladom Pravdićem družila dok je živjela u Milanu, kada se odjednom pojavio Goran Bregović.

"Odjednom se pojavio Goran Bregović. A kada Goran nešto hoće, onda to i dobije. Tu je krenuo sukob dvojice članova 'Dugmeta'", otkrila je Dijana u jednom intervjuu.

Godine 2016., ova Bosanka predstavila je i svoj književni prvijenac "Diana - moj priča", koji je priča o njenom životu gdje se Dijana potrudila opisati sve njegove detalje.