Showbiz
991

Opljačkana vila Edina Džeke u Rimu dok su supruga i djeca spavali

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kako piše talijanska Gazzetta, kuća kapitena reprezentacije BiH i napadača Rome Edina Džeke je opljačkana u srijedu navečer.

Bila je to noć u kojoj je Džeko postigao dva gola za Romu protiv Sassuola i tako izjednačio rekord Gabriela Batistute koji iznosi 10 golova u 10 prvih utakmica sezone. Naš reprezentativac je imao razloga za slavlje, no, istovremeno se u njegovom domu odvijala pljačka.

Lopov je iz vile koja se nalazi u Casal Paloccu ukrao 500 eura i nekoliko dizajnerskih torbi. Edinova supruga Amra i kćerke Sofija i Una su bile u kući za vrijeme pljačke. Poznata bh. manekenka je čula buku, uplašila se i pozvala policiju koja je pokrenula istragu.

Ovo nije prvi put da su nogometaši Rome na meti pljačkaša. U aprilu je opljačkana kuća Džekinog saigrača Radje Naingolana, koja se također nalaz u Casal Paloccu, a od Belgijanca je ukradena imovina vrijedna više stotina hiljada eura.

Godine 2008. je ukraden automobil nogometaša Philippea Mexesa iako je u vozilu bila njegova kćerka Eva koja je tada imala svega nekoliko mjeseci. Automobil i dijete su pronađeni nedaleko od Mexesove kuće.