Želi solo karijeru
0

Nicole napušta grupu Pussycat Dolls

Sarajevo-x.com
Nicole Scherzinger navodno napušta poznati ženski bend Pussycat Dolls, objavili su američki mediji.

Tridesetogodošnja pjevačica je obznanila da napušta američki pop bend kako bi se ponovo okušala u solo pjevanju, a svoju odluku će sprovesti u djelo nakon što se završi promocija posljednjeg albuma grupe Pussycat Dolls - 'Doll Domination'.

Odluku je pala nakon što je objavljena obrada pjesme 'Jai Ho' koja je izašla pod nazivom Pussycat Dolls featuring Nicole Scherzinger.

Na posljednjoj turneji po Evropi Nicole je priredila spektakl kada je izašla sama na scenu i otpjevala pjesmu 'Hush Hush' na njen svojstven način, što ju je dodatno potaklo da se okuša u 'solo vodama'.

"Većina ljudi vjeruje da je Nicole već napustila bend, ali ona to neće učiniti sve dok se ne završi promocija albuma", prokomentarisao je američki bloger Perez Hilton odluku glavne pjevačice koja želi napustiti bend.

Također, nedavno je slavna američka muzičarka javnosti obznanila vijest da želi snimiti duet sa svojim dečkom, vozačem Formule 1, Lewisom Hamiltonom.

“On misli da zna pjevati, a vjerovatno sam ga ja ubijedila u to. Mogli bismo uskoro kročiti skupa u studio i snimiti duet. On je veliki fan grupe Pussycat Dolls i mislim da bi bilo veoma zabavno snimati pjesmu s njim", kazala je tad zanosna Nicole.

Američki ženski pop bend i plesni ansambl Pussycat Dolls osnovan je 1995. godine. Nicole je u ovom bendu još od 2003. godine. Grupa se proslavila pjesmama 'Don't Cha', 'Buttons' i 'Stickwitu', a sa njihovog posljednjeg albuma, koji se trenutno promoviše, pjesme 'When I Grow Up' i 'I Hate This Part' su postale svjetski hit.