Slavna glumica
35

Najveća zavodnica Hollywooda nije imala sreće u ljubavi, tri puta se razvodila

N. C.
Ava Gardner
Ava Gardner
Američka glumica Ava Gardner sredinom 20. stoljeća bila je jedna od najvećih zvijezda Hollywooda. Međutim, iako je slovila za veliku zavodnicu, nije imala sreće u ljubavi.

Ova holivudska glumica je karijeru počela 1941. godine te je za kratko vrijeme postala zvijezda filmova. Najveća holivudska zavodnica udavala se tri puta, a sreća u braku joj nikad nije dugo trajala.

Prvi put se udala samo sa 18 godina za glumca Mickeya Rooneya. Vjenčali su se 1942. godine u Balardu u Kaliforniji. Nakon samo godinu dana razveli su se zbog glumčevog raskalašnog načina života.

Drugi također vrlo kratak brak, Ava je imala sa jazz muzičarem Artijem Showom, ali je i ta veza okončana razvodom.

Treći brak je bio s pjevačem Frankom Sinatrom, koji je zbog fatalne glumice napustio svoju suprugu Nancy. Sinatru su osuđivali što je napustio suprugu zbog Ave. To se odrazilo i na njegovu karijeru, dok je za Avu to bio uspjeh.

Naime, zbog ljubavi sa Sinatrom njen imidž zavodnice i seks-simbola je ustoličen za sva vremena. Međutim, sreća u braku ni treći put nije bila vječna. Glumica i pjevač razveli su se poslije šest godina zajedničkog života.

Biografi ističu i njeno poznanstvo sa Ernestom Hemingwayem koji je, čim je ugledao Avu, momentalno se zaljubio. Ipak, glumica nikad nije htjela prekoračiti granicu prijateljstva.