Dugi proces oporavka
16

Najtužnija princeza djeluje sve bolje, u intervjuu progovorila o zdravstvenim problemima

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Princezu od Monaka najčešće prepoznaju kao najtužniju princezu svijeta, a sada je u intervjuu za lokalne novine Monaco Matin govorila o zdravstvenim problemima koji su je udaljili od kneževine.

"Prvo bih željela da kažem da se danas osjećam mnogo bolje nego poslednjih godina", rekla je Charlene te poručila: "Osjećam manje bola i mnogo više energije".

"Nastavljam da se oporavljam, da ponovo uspostavim ravnotežu", nastavila je te pojasnila, "I dalje će trebati vremena, ali ja sam sretna. Moja porodica i oni koje volim su moja stijena. Približavam se budućnosti, korak po korak, dan po dan".

Nakon što je njeno izbivanje iz kneževine i dugi oporavak izazvao zabrinutost u javnosti te je dobila i nadimak "najtužnija princeza svijeta", sudeći po posljednjim izdanjima u javnosti Charlene djeluje sve bolje.

U interdvjuu je govorila i o budućim ulogama svoje djece kazavši da su rođeni rođeni s odgovornostima i dužnostima te da još uvijek uče svoje kraljevske uloge.

"Kada moramo da idemo na događaj s mojim suprugom princom Albertom - objašnjavamo im kakva je priroda tog događaja, ceremonije", dodala je.

"Oni vole da nas prate, a s princom, nas četvoro uživamo da ovo radimo zajedno", nastavila je o njihovom porodičnom druženju, "Ali kao što sam rekla - oni su još mladi, nastavljaju da posmatraju, da uče, prije nego što im to postane prirodno."

Navodeći kao primjer nedavna pojavljivanja njene djece, uključujući novembarski Dan državnosti, prvo veliko porodično okupljanje u posljednje tri godine, princeza je istakla njegov značaj.

"Naša djeca su s velikim entuzijazmom učestvovala u ovom Danu državnosti i bili smo veoma ponosni što smo vidjeli njihovu zrelost. Porodica je od suštinskog značaja za nas", objasnila je.

Naglasila je i kako njena djeca imaju svoj zajednički jezik te da se voli i međusobno štite.

"Moram reći da je to prilično jedinstvena veza, i vidim tu posebnost koju blizanci dijele", zaključila je.