London
25

Muzej voštanih figura "penzionisao" Westa: Njegovu figuru uklonili iz izložbenog prostora

I. B.
Kanye je na putu da ostane bez ičega (Foto: Shutterstock)
Kanye je na putu da ostane bez ičega (Foto: Shutterstock)
Voštana figura Kanyea Westa uklonjena je iz muzeja Madame Tussauds u Londonu, što je samo jedan u nizu odgovora na antisemitske ispade kontroverznog repera.

Iz slavnog muzeja potvrdili su kako je figura repera, koji je promijenio ime u Ye, premještena u arhivu i nalazi se van izložbenog prostora.

Kako su objasnili, svaka ličnost se u muzeju nalazi prema zaslugama i ovisno od toga žele li je posjetitelji vidjeti.

"Westova figura povučena je u arhivu. Svaka ličnost zaslužuje svoje mjesto u muzeju Madame Tussauds u Londonu, a mi slušamo naše goste i publiku o tome koga žele tu vidjeti", rekla je glasnogovornica muzeja.

Westova figura predstavljena je u muzeju 2015. godine, zajedno sa voštanom figurom njegove tadašnje supruge Kim Kardashian.

Ovakvo što došlo je kao posljedica Kanyeovih sve većih skandala i ispada na društvenim mrežama, zbog kojih su i brojni brendovi poput Balenciage, Adidasa, Voguea, i drugih prekinuli veze s njim.

Westa su kritikovale i brojne slavne ličnosti, dok je čak i Kim osudila njegov govor mržnje.

"Govor mržnje nikad nije u redu niti opravdan. Stojim uz jevrejsku zajednicu i pozivam da se odmah prekine užasno nasilje i retorika puna mržnje prema njima", napisala je Kardashian.

Okončanjem saradnje s Adidasom, Westa je to koštalo statusa milijardera te je nestao s čuvene Forbesove liste bogataša. Ono što se mnogi pitaju je to - je li decenijama duga karijera modnog i muzičkog mogula sada privedena kraju.