Showbiz
1

Među tri najbogatije razvedene žene u Britaniji dvije su sa Balkana

Klix.ba
Slavica Eccleston
Slavica Eccleston
Brak, ali i razvod, ponekad su više nego dobra investicija i način zarade. Udaj se bogato, razvedi još bogatije, tako danas razmišljaju neke žene, ali i muškarci.

Neke žene u Velikoj Britaniji, ali i u drugim zemljama, iz sudnice su nakon razvoda izašle "teže" za čak nekoliko stotina miliona eura.

Među tri najbogatije su i dvije žene porijeklom s naših prostora. Na prvom mjestu je svakako Slavica Eccleston koja se sa cifrom od 740 miliona funti našla na samom vrhu Timesove liste najbogatijih razvedenih žena, prenosi Daily Mail.

Na drugom mjestu je Irina Malandina, koja se nakon razvoda od Romana Abramoviča obogatila za cijelih 155 miliona funti.

Na trećem mjestu je Diana Sanela Jenkins iz BiH. Poznata humanitarka koje je u braku sa Rogerom Jenkinsom bila 10 godina, a nakon razvoda je dobila pola njegovog bogatstva, odnosno 150 miliona funti. Bogati bankar i Bosanka su se razveli 2011. godine i svoj razvod su nazvali najsretnijim ikada, a u medijima su navodili kako su se razišli u prijateljskoj atmosferi te da su i dalje u prijateljskim odnosima.

Na četvrtom mjestu je Galina Besharova kojoj je brakorazvodna parnica od 45 sekundi donijela 100 miliona funti. Radi se o bivšoj supruzi Borisa Berezovskog, ruskog tajkuna koji je nedavno pronađen mrtav. Na petom mjestu je Beverley Charman, ali cifra koju je dobila iznosi "samo" 48 miliona funti.