Holivudska zvijezda
9

Mark Wahlberg želi da od Las Vegasa napravi novi Hollywood: Ovdje postoji mnogo više prilika

L. R.
Mark Wahlberg (Foto: EPA)
Mark Wahlberg (Foto: EPA)
Slavni holivudski glumac Marko Wahlberg želi da Las Vegas postane novi Hollywood.
Naime, Wahlberg je u srijedio lobirao kod vlasti savezne države Nevade da izglasaju zakon kojim bi potaknuli rast filmske produkcije u Las Vegasu.

"Volio bih vidjeti kako gradimo studije, stvaramo radna mjesta i proširimo filmsku djelatnost. Posljednji film snimao sam ovdje, a planiram snimati ovog ljeta i novi film upravo ovdje", izjavio je Wahlberg u intervjuu za CNBC.

“Mislim da ovdje postoji mnogo više prilika za stvaranje. Postoji toliko puno rasta i toliko potencijala, to je odlična prilika za sve da napreduju,” dodao je Wahlberg.

Na osnovu njegovog prijedloga, zastupnici Nevade glasat će o prijedlogu zakona koji bi povećao olakšice za filmsku produkciju s 10 miliona dolara na 190 miliona dolara godišnje u narednih 20 godina.

Izvršni direktor Sony Pictures Entertainmenta Tony Vinciquerra pojavio se u srijedu pred zastupnicima Nevade kako bi također lobirao za novi zakon. Naveo je da bi Sony Pictures uložio milijardu dolara ako ovaj zkon bude usvojen. Prijedlog zakona svidio se i kompaniji Howard Hughes, koja bi uložila 700 miliona dolara u izgradnju filmskog studija.