"Imajte suosjećanja"
67

Mark Ruffalo uputio poruku Netanyahuu: Palestinci nisu kolateralna šteta, oni su tu rođeni

I. S.
Foto: EPA - EFE
Foto: EPA - EFE
Glumac Mark Ruffalo uputio je poruku izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu koji je Palestince nazvao "kolateralnom štetom".
"Činimo sve što je u našoj moći da ciljamo na teroriste. Civili su, kao što se dešava u svakom legitimnom ratu, ono što se ponekad naziva 'koletaralna šteta'. To je drugi naziv za 'nenamjerne žrtve'", izjavio je Netanyahu.
"Ne, izvinite. Oni nisu 'koletaralna šteta', oni su ljudska bića koja su se tu rodila i tamo žive i većina tih ljudskih bića je tu zarobljena. Imajte malo suosjećanja, oni su Palestinci, a ne zgrade, ceste ili stvari. Oni su ljudska bića, kao i taoci čije živote također možda uništavate. Ni oni nisu 'koletaralna šteta'", objavio je Ruffalo na Twitteru.

Podsjećamo, Ruffalo je 2021. godine napisao kako smatra da je pretjerao kada je kazao da Izrael vrši genocid nad narodom Palestine.

"Želio bih se izviniti zbog svojih izjava koje sugerišu da Izrael vrši 'genocid'. To nije bilo tačno, pokazuje nepoštovanje i koristi se za opravdavanje antisemitizma ovdje i u inostranstvu. Sada je vrijeme da izbjegavate hiperbolu", napisao je. Ova objava naišla je na brojne osude korisnika Twittera.