Showbiz
277

London: Progovorio arapski pa izbačen iz aviona jer su se drugi putnici "osjećali neugodno"

Klix.ba
YouTube zvijezda Adam Saleh snimio je trenutak kada ga posada i obezbjeđenje izbacuju iz aviona kompanije Delta Air Lines zbog toga što je progovorio nekoliko riječi na arapskom jeziku. Putnicima je to navodno zasmetalo te su zamolili da se oni izbace.

Ako je suditi prema njegovim objavama i snimcima na društvenim mrežama, nakon što je uputio nekoliko riječi na arapskom jeziku svojoj majci i prijatelju, cjelokupna ekipa je morala napustiti avion.

On je kazao za Guardian kako su ostali putnici izrazili negodovanje, te izjavili kako se osjećaju neugodno. Putnici su obavijestili posadu i osoblje te su Adam i njegov prijatelj morali napustiti avion.

"Izbacili su nas jer su se ljudi osjećali neugodno zbog našeg arapskog jezika. Nazvao sam majku iz aviona, jer to uvijek radim prije polijetanja. Pričao sam s njom na arapskom jer ona drugi jezik ne govori, a u sljedećem trenutku mi govore da napustim avion", rekao je Adam koji je morao napustiti avion koji je trebao sa londonskon Heathrowa odletjeti u New York.

Žena koja je prva negativno reagovala na njihov govor kazala je pilotu da se osjeća neguodno te je spomenula događaj u Berlinu.

"Vrištali su na nas kao da smo teroristi. Izbačeni smo zbog rasista", rekao je Adam.

Aviokompanija Delta izdala je saopćenje u kojem stoji kako su dvije osobe pravile buku koja je smetala ostalim putnicima te su zbog toga zamoljeni da napuste avion. Osim ovoga, u saopćenju stoji i kako su upoznati sa optužbama za rasizam te kako će ih uzeti u razmatranje.

Iako je poznat po snimanju i objavljivanju prank videa koji su često i lažni, Adam je ovom prilikom branio snimak iz aviona, ukazujući na brojne detalje koji potvrđuju njegovu autentičnost.