Kritike za bogataša
10

Legenda "Zvjezdanih staza" nazvala Elona Muska superzlikovcem

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legenda "Zvjezdanih staza" William Shatner u nedavnoj je epizodi The Daily Showa multimilijardera Elona Muska nazvao "superzlikovcem".

U epizodi The Daily Showography serijala o značajnim osobama Shatner je u ulozi pripovjedača sugerirao kako Musk možda je superzlikovac kakvim ga smatraju njegovi najveći kritičari.

"On je djelomično Thomas Edison, djelomično Iron Man, a djelomično onaj iritantan tip iz grupnog chata i sve je samo ne običan CEO", ovako počinje priča o samoprozvanom tehno-kralju kojeg Shatner ironično proziva, dodajući kako ćemo uskoro svi biti njegovi robovi, ali na smiješan način.

"Baš poput mnogih tech-poduzetnika, svoje je ogromno bogatstvo zaslužio čineći nešto što nema društvenu vrijednost. Prodao je startup za koji nikad niste čuli kompaniji koja više ne postoji", nastavlja narator.

"Iako je ekscentričan, uvijek online milijarder koji lansira satelite i želi prikopčati ljude na superkompjutore i izgraditi mrežu podzemnih tunela, nije da je baš neki superzlikovac, no dobro, možda samo mrvicu", govori Shatner referirajući se na Muskovu izjavu kako je moguće pretvoriti Mars u planet sličan Zemlji i baciti termonuklearno oružje na polove.

Priča o Elonu Musku ne bi bila potpuna bez poglavlja o njegovoj krizi srednjih godina, i to u dvadesetima, kada je razbio svoj "superautomobil" vrijedan milion dolara i pokrenuo vlastitu izdavačku kuću kako bi izbacio svoju pjesmu iako očito "nikada nije slušao muziku prije toga".

Pri kraju videa Shatner se osvrnuo na sve načine na koje je Musk obećavao bolji svijet na Twitteru, ali nikada nije napravio ništa konkretno: "Upravo je zbog toga Musk pravi šampion slobode govora", zaključuje Shatner.

Vezani članci