Showbiz
86

Kraljica Elizabeta II u žalosti: Njen ljubimac pas Holly uspavan zbog starosti i bolesti

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Kraljica Elizabeta II je u žalosti zbog smrti jednog od svojih posljednjih Corgisa. Ona je prema pisanju Daily Maila donijela tešku odluku da se njen omiljeni pas rase Corgi uspava, jer je Holly bila stara i bolesna.

Kraljičin vjerni pratilac, koji je bio glavni među plemićkim psima, bit će sahranjen na mjestu koje kraljica može vidjeti s prozora svoje sobe za slikanje, a na grobnom mjestu će biti postavljen i kameni spomenik.

Ona sada ima samo jednu životinjicu nakon što je 13-godišnja Holly, koja je učestvovala na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine u skeču o James Bondu, preminula. Izvor blizak kraljevskoj porodici je kazao da je kraljica bila veoma uznemirena, ali i da nije mogla gledati psa kako se muči te je znala da je donijela pravu i za psa manje bolnu odluku.

Pored Willow,a, kraljica ima još dva psa, Vulkana i Candy, a sva četiri su bila fotografirana sa njom za zvaničan portret u znak obilježavanja njenog 90. rodendana.

Od 1945. godine kraljica je imala više od 30 Corgija i većina njih su bili potomci psa Suzan, koju je kraljica dobila za svoj 18. rođendan od roditelja. Ta rasa živi u prosjeku 12 do 13 godina.