Postao predmet memeova
25

Komična reakcija Ryana Goslinga na osvojenu nagradu: Ni njemu nije bilo jasno

N. O.
Screenshot/X.com
Screenshot/X.com
Ryan Gosling postao je predmet memeova nakon komične reakcija na osvojenu nagradu pjesme "I'm Just Ken" iz filma "Barbie" u kojem tumači upravo lik Kena.

Samo sedam dana nakon dodjele Zlatnih globusa, u nedelju navečer održana je dodjela nagrada Critics Choice Awards, koja je kao i obično okupila brojne zvijezde.

Izdanje dodjele nagrada održano je u Barker Hangaru na aerodromu Santa Monica, a odalo je priznanje nekim od najvećih filmskih i TV ostvarenja u protekloj godini.

Među poznatim koji su prisustvovali događaju bio je i Ryan Gosling. Glumac je od tada postao meme zahvaljujući svojoj urnebesnoj reakciji na Barbie pjesmu "I'm Just Ken" koja je osvojila nagradu.

Prilično upečatljiva balada osvojila je nagradu za najbolju originalnu pjesmu, a reakcija glumca na pobjedu postala je viralna. Kanadski glumac je namrštio obrve i izgledao prilično iznenađen nakon što je njegova pjesma uspjela osvojiti nagradu.

Mnogi su od tada pohrlili na X.com, ranije poznat kao Twitter , kako bi komentarisali njegovu reakciju.

"Ryan Gosling nam je dao najbolju reakciju večeri", "Napravio je novi meme s ovim licem na dodjeli", "Niko se više ne trudi da izbjegne da postane meme od Ryana Goslinga i nikome to ne ide teže od Ryana Goslinga", samo su neki od komentara na njegov izraz lica.

Neki su se šalili da ni njemu nije bilo jasno kako je pjesma proglašena najboljom.

Pisci pjesme Mark Ronson i Andrew Wyatt izašli su na scenu da prime nagradu.

"Ryan Gosling, ovo je tvoja nagrada koliko i naša", rekao je Ronson, "Natjerao si publiku da se zaljubi u ovu pjesmu svojom nenadmašivom izvedbom pa hvala ti".