U ime kćerke Shiloh
0

Jolie i Pitt donirali dva miliona dolara utočištu za životinje u Nambiji

Sarajevo-x.com
Foto: Bangshowbiz
Foto: Bangshowbiz
Glumački par Angelina Jolie i Brad Pitt poklonili su dva miliona dolara jednom utočištu koje brine o povrijeđenim životinjama i sigurnost stanovnika u Nambiji, zemlji u kojoj je 2006. godine rođenja njihova kćerka Shiloh.

Par je božićne praznike proveo u južnoafričkoj državi, a kako bi se zahvalili ljudima koji brinu o životinjama u utočištu Naankuse i predano rade na zaštiti životinjskog svijeta u Nambiji, u ime svoje kćerke Shiloh donirali su dva miliona dolara.

"Želimo da naša kćerka bude uključena u razvoj ove zemlje i da razumije zemlju u kojoj je rođena", objasnila je 35-godišnja glumica u saopćenju za medije, prenosi AP.

Glumica je dodala i to da su vlasnici utočišta Rudie i Marlice van Vuuren njihovi stari prijatelji i da su ona i Brad naprosto imresionirani njihovom posvećenošću životinjama i teškim radom kako bi zaštitili zemljište i očuvali divlji svijet u Nambiji.

Porodica Van Vuuren istakla je kako će novac iskoristiti prvenstveno kako bi poboljšali životni standard cijele zajednice. Dio novca dat će klinikama koje pružaju besplatnu zdravstvenu pomoć oboljelima od tuberkuloze i HIV-a, dok će ostatak iskoristiti za projekte zaštite životinja.