Buran ljubavni život
201

Jennifer Lopez je šest puta bila zaručena: Ko su muškarci koji su osvojili srce latino dive

N. C.
Jennifer Lopez i Ben Affleck (Foto: EPA-EFE)
Jennifer Lopez i Ben Affleck (Foto: EPA-EFE)
Nakon što se "šuškalo" da je Ben Affleck ponovo zaprosio Jennifer Lopez, par je danas potvrdio da se po drugi put zaručio.

Lopez i Affleck bili su zaručeni i 2002. godine, a vjenčanje su morali otkazati zbog pritiska javnosti nakon čega su i prekinuli. Međutim, Jeniffer se, pored Bena, zaručivala još četiri puta.

Prvi zaručnički prsten dao joj je kubanski konobar Ojani Noa, s kojim je bila u braku godinu dana. Strastvena veza nakon kratkog perioda završila je brakom, koji nije dugo potrajao. Par se razveo nakon nešto manje od godinu dana, i to zbog nepomirljivih razlika.

Ojani Noa i Jennifer Lopez
Ojani Noa i Jennifer Lopez

I nakon drugih zaruka latino diva je stala na "ludi kamen". Njen drugi zaručnik, a onda i suprug, bio je latino plesač Cris Judd. Nakon kratke veze Chris je zaprosio Jennifer, a vjenčali su se 2001. godine.

Ni ovoga puta slavna pjevačica nije imala previše sreće te je drugi brak potrajao još kraće od prvog. Nakon razvoda JLo je priznala da to nije bila nimalo laka odluka.

Cris Judd i Jennifer Lopez
Cris Judd i Jennifer Lopez

Jennifer Lopez i Ben Affleck počeli su vezu u julu 2002. godine, a vjerili su se u novembru iste godine. Za Afflecka su već tada predviđali da je onaj pravi za Jennifer. Par se zaručio brzo nakon što su se upoznali i počeli su planirati vjenčanje u Santa Barbari.

Affleck je za prsten izdvojio oko dva miliona dolara, a dijamant je bio u roza nijansi. Cijela je ceremonija otkazana nekoliko mjeseci prije termina, a zaruke su prekinute. Par je ukupno proveo dvije godine zajedno.

Fotografija Bena i Jennifer iz 2002. godine
Fotografija Bena i Jennifer iz 2002. godine

Baš kada su svi pomislili da je neuhvatljiva i da jednostavno nema sreće u ljubavi, Jennifer je upoznala muzičara Marca Anthonyja i tada kreće najduža ljubavna priča u njenom životu.

Strastvenu vezu par je okrunio brakom 2004., i to samo nekoliko dana nakon što se Anthony razveo od bivše žene Dayanare Torres. Vjenčanje je održano u njihovoj vili na Beverly Hillsu pred tek 40 gostiju.

Lopezin treći brak trajao je deset godina, a s Anthonyjem ima 14-godišnje blizance, kćer Emmu Maribel i sina Maximiliana Davida.

Jennifer Lopez i njen treći suprug Marc Anthony
Jennifer Lopez i njen treći suprug Marc Anthony

Jenniferin peti zaručnik bio je Alex Rodriguez. Par je vezu započeo 2017. godine. Lopez i Rodriguez su zaručeni dvije godine, a zaručili su se 2019. godine dok su odmarali na Bahamima. Slavni par dva puta je odgađao vjenčanje zbog pandemije koronavirusa. Nakon dvogodišnjih zaruka, raskinuli su u martu 2021. godine.

Jennifer Lopez i Alex Rodrguez
Jennifer Lopez i Alex Rodrguez

U julu 2021. godine Lopez je, nakon nagađanja medija, je potvrdila da je u vezi s Benom Affleckom. Poslije 20 godina par je obnovio svoju ljubav i to nakon raskida Lopez i Alexa Rodrigueza. Od tada su gotovo nerazdvojni, bili su na romantičnim odmorima, praznicima, a često odlaze i na porodične izlete i tematske zabave. Također, par je nedavno zajedno kupio i vilu.