Slažete li se sa izborom?
48

Izbor People magazina: Titulu najseksipilnijeg muškarca u 2023. godini odnio je Patrick Dempsey

L. R.
Patrick Dempsey (Foto: EPA)
Patrick Dempsey (Foto: EPA)
Magazin People proglasio je glumca Patricka Dempseya ovogodišnjim najseksipilnijim muškarcem na svijetu.
Patrick Dempsey gotovo dva desetljeća vrijedi za jednog od najpoželjnijih muškaraca u svijetum, a najveću pažnju privukao je u seriji "Uvod u anatomiju", gdje je glumio hirurga Dereka Shepherda.

Značajne uloge ostvario je i u filmovima: "Made of Honor", "Bridget Jones's Baby", "Sweet Home Alabama", "Enchanted", "Devils", Ferrari" i drugim.

"Drago mi je što se to događa u ovom trenutku mog života. Lijepo je imati priznanje, ali to mi daje mogućnost da ovo iskoristim za nešto pozitivno", poručio je 57-godišnji glumac.

Pored glume, osnovao je i Dempsey Center, koji djeluje u čast njegove preminule majke, a služi kao centar za podršku oboljelima od raka.

U braku je s 57-godišnjom vizažisticom i osnivačicom linije za ljepotu Jillianom Fink. Oni su se vjenčali 1999. godine, a zajedno imaju kćerku Taluli (21) i 16-godišnje blizance Sullivana i Darbyja. Prije braka s Jillian, bio je sedam godina u braku s glumicom Rocky Parker.

Podsjećamo, magazin People dodjeljuje ovu titulu još od 1985. godine, kada ju je osvojio Mel Gibson, a prošlogodišnju titulu najseksipilnijem muškarca osvojio je glumac Chris Evans. Prije njega titulu su osvajali i glumac Paul Rudd, Michael B. Jordan, Idris Elba i drugi.