Kontroverzni muzičar
64

I Iggy Pop otkazao nastup u Rusiji: Naše misli su uz Ukrajince i sve hrabre ljude

I. B.
Iggy Pop pridružio se izvođačima koji su otkazali nastupe u Rusiji (Foto: Instagram)
Iggy Pop pridružio se izvođačima koji su otkazali nastupe u Rusiji (Foto: Instagram)
Kontroverzna muzička legenda Iggy Pop otkazao je svoj nastup na moskovskom Park Live festivalu nakon što je Rusija izvršila brutalnu invaziju na Ukrajinu.

Iggy, koji je bio frontmen jednog od najuticajnijih punk bendova svih vremena The Stooges, trebao je izaći pred moskovsku publiku 10. juna, no kao i brojni drugi, odlučio se pridružiti podršci napadnutoj zemlji te je otkazao nastup.

"Nastup Iggyja Popa u Moskvi 10. jula 2022. godine je otkazan. Uoči aktualnih dešavanja, ovo je nešto nepohodno. Naše misli su sa Ukrajincima i svim hrabrim ljudima koji se protive ovom nasilju i traže mir", stoji u zvaničnoj objavi na Twitteru.

Nakon raspada The Stoogesa, Iggy je započeo solo karijeru, a osim svojim buntovnim stavom i divljom energijom, obilježio je hitovima poput "The Passenger", "I'm Bored" te najpoznatije numere - "Lust For Life".

Na našim prostorima poznat je i po suradnji sa Goranom Bregovićem, odnosno Emirom Kusturicom, pristavši da napiše tekst i otpjeva nekoliko numera za njegov film "Arizona Dream" u kojem je glavnu ulogu odigrao Johnny Depp.

Nastup u Rusiji, na moskovskom stadionu Spartak, otkazala je i grupa Green Day koja je trebala nastupiti 29. maja.

"Svjesni smo da sada nije trenutak za rock nastupe, nego neki mnogo veći od toga. Uvjereni smo da će biti vremena i mjesta za nas da se vratimo u budućnosti", rekao je bend kojeg čine Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt i Tre Cool.