"Severina sad nariče"
111

Hrvatski psihijatar: Milan Popović prihvatio je Igora Kojića kao Aleksandrovog starijeg brata

D. J.
Foto: Facebook/Dubravka Petric/Pixsell
Foto: Facebook/Dubravka Petric/Pixsell
Danima se u regiji ne prestaje pričati o odluci Vrhovnog suda u Hrvatskoj kojom je Severini oduzeto skrbništvo nad 11-godišnjim sinom Aleksandrom, a oglasio se i poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić.

I dok je većina javnih osoba, političara, žena i majki iz regije koje su se javno oglasile, pružila podršku Severini, Vukušić ima drugačije mišljenje.

Naime, kako je sam napisao, on je postao prijatelj s obojicom Severininih bivših partnera - Milanom Popovićem kojem je i pripalo skrbništvo te sa Igorom Kojićem, bivšim Severininim suprugom.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Svi koji prate moje javne objave mogli su zamijetiti kako dugo nisam ništa napisao o Severini Vučković, premda sam prije znao biti više nego kritičan spram njezinog korištenja javnog utjecaja u postupku skrbi nad maloljetnim sinom kojeg ima iz veze sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem.

Razlog tome je što sam u međuvremenu posredstvom jednog uglednog zagrebačkog ugostitelja mostarskog porijekla osobno upoznao kasnijeg Severininog supruga, Igora Kojića, a potom i samog Milana Popovića.

Sva moja dotadašnja promišljanja o njezinim javnim istupima u procesu pravne borbe za skrbništvo nad sinom odlučio sam nadalje sačuvati za sebe jer sam poznanstvo sa Igorom i Milanom, a koje je kasnije prešlo u prijateljstvo, smatrao sukobom interesa.

Sve do današnje Severinine reakcije na odluku Vrhovnog suda da se njezin sin vrati u skrbništvu ocu do okončanja ponovljenog postupka presude splitskog suda koji je dao roditeljima zajedničko skrbništvo.

Severina je presudu Vrhovnog suda popratila svojim uobičajenim riječnikom kojim je inače znala komunicirati sa svima onima koji nisu zadovoljavali njezine interese po pitanju roditeljstva, a zbog čega je zaradila i više kaznenih prijava.

Također, Severina je svojedobno nezadovoljna vještačenjem jedne kliničke institucije za djecu i mladež uz pomoć opskurnih portala i novinara istu kampanjom protiv njezine čelne osobe gotovo uništila nakon dvadeset godina europske i svjetske izvrsnosti, a sada bi to po njoj isto vjerojatno trebalo učiniti i Vrhovnom sudu.

Inače, zajedničko skrbništvo nad sinom je Severina dobila i nekoliko godina prije presude po kojoj se dijete dalo ocu i to tada nije prihvatila, da bi kasniju preinaku suda u ono što joj se davno nudilo predstavila kao svoju veliku pobjedu.

Nadalje, prema mojim saznanjima, ona i dalje odbija dati suglasnost za djetetov psihosuportivni tretman, a koji je nakon više od desetljeća roditeljske pravne bitke više nego indiciran.

Sada pak opet nariče i leleče nad svojom majčinskom sudbinom, na što se kao muhe na izmet brzinom svjetlosti lijepe praznoglave medijske posvaduše uz pokojeg političkog luzera poput Davora Bernardića.

Ovo sve pišem jer sam se u međuvremenu iz prve ruke imao prilike uvjeriti u očinske kompetencije Milana Popovića, koje idu toliko daleko da je prihvatio bivšeg supruga majke svojeg djeteta kao njegovog starijeg brata, samo zato jer je dijete ostalo vrlo emotivno vezano za Igora Kojića.

Kao liječnik i psihijatar mogu također reći da je Milan, unatoč svim njihovim međusobnim prepucavanjima za vrijeme Igorovog i Severininog braka, imao sreću da mu uz dijete bude Igor kao očuh koji to dijete istinski voli.

Za fotografiju u privitku ove objave kada su me Igor i Milan posjetili na Murteru prije dvije godine bio sam uvjeren da je nikada neću javno objaviti, ali sada to činim u interesu jednog djeteta čija majka mora shvatiti da joj bivši partneri nisu neprijatelji i da se protiv nje ne vodi nikakva pravno-političko-tajkunska urota", ističe Herman Vukušić.