"Uvijek na strani žrtve"
51

Hakimijeva supruga o optužbi za silovanje: Nisam očekivala da ću se nositi s ovakvom sramotom

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Hiba Abouk, supruga nogometaša PSG-a Achrafa Hakimija, konačno je progovorila o njihovom razvodu usljed optužbi za silovanje protiv njega, kazavši da su još i prije toga odlučili da se rastanu, ali da nije očekivala da će se morati "nositi s ovakvom sramotom".

Glumica je u ponedeljak prekinula šutnju u izjavi koju je prenio španski El Pais tvrdeći da su ona i nogometaš bili razdvojeni nekoliko sedmica prije optužbi za silovanje.

"Realnost je da smo prije nekog vremena, nakon dugog razmišljanja, otac moje djece i ja donijeli odluku da prekinemo vezu, mnogo prije događaja u koje sam bila umiješana u medijima i kojih sam bila potpuno nesvjesna", rekla je.

Navela je i da se nakon što su donijeli odluku da se razvedu i prestanu živjeti zajedno, čekajući brakorazvodni postupak susrela s dodatnim bolom.

"Osim suočavanja s uobičajenim bolom koji dolazi s razdvojenošću i prihvatanjem bola koji dolazi zbog neuspjeha porodičnog projekta kojem sam dala tijelo i dušu, morala sam se suočiti s ovom sramotom", dodala je u objavi koju je kasnije podijelila u Instagram storyju.

Od početka svoje karijere, Abouk, koja je bila zvijezda španske TV serije "El Principe", bila je glasna aktivistica za ljudska prava i izbjeglice. Njeni roditelji, poreklom iz Tunisa i Libije, stigli su u Španiju 1975. godine. Kaže da su zahvaljujući dobrodošlici koju su ona i njeni roditelji dobili u Španiji, uspjeli da pokrenu uspješne karijere, ali ona također priznaje da je pretrpjela diskriminaciju.

U skladu s tim glumica je poručila: "Podrazumijeva se da sam u svom životu uvijek bila i uvijek ću biti na strani žrtava, stoga, s obzirom na ozbiljnost optužbe, možemo vjerovati samo u dobar rad pravosuđa".

Francuski list Le Parisien prvi je izvijestio o istrazi tužilaštva u Nanterreu, za koju se navodi da je otvorena nakon što je 24-godišnjakinja optužila Hakimija za silovanje. On je odlučno demantovao optužbe, a njegova advokatica Fanny Colin tvrdi da je riječ o pokušaju iznude.

Nogometaš je stavljen pod policijski nadzor i zabranjen mu je kontakt sa navodnom žrtvom dok traje istraga. U izvještaju Le Parisiena navodi se da mlada žena nije podnijela zvaničnu prijavu, ali da je tužilaštvo odlučilo da istraži.