Showbiz
0

Gisele Bundchen krivi roditelje za anoreksiju

Sarajevo-x.com
Supermodel Gisele Bundchen smatra da su nestabilne porodice glavni krivac za anoreksiju, a ne modna industrija koja promovira mršave manekenke.

“Nikad nisam imala problema sa anoreksijom jer imam snažan oslonac u svojoj porodici. Roditelji su odgovorni za taj problem, a ne modna industrija.”, izjavila je Bundchen za O Globo časopis.

“Svi znaju da modeli moraju biti mršavi. Ali isto tako morate znati da se neki ljudi rađaju s genetskom predispozicijom za to. Mene su djeca u školi uvijek zadirkivala zbog moje mršavosti i visine. U svijetu mode osjećam se prihvaćeno i nikad nisam usamljena.”, dodala je Gisele.

Bundchen je ove sedmice gostovala na Fashion Rio showu u Brazilu, koji je ove godine zabranio djevojkama mlađim od 16 godina da nastupe. Također su tražili i dokaz njihovog dobrog zdravlja, a sve zbog nedavne tragične smrti brazilske manekenke koja je bolovala od anoreksije.

U septembru prošle godine madridski fashion show zabranio je nastup premršavim modelima, dok su se talijanska vlada i šefovi modnog svijeta dogovorili da će učiniti sve kako bi se bolesno mršave djevojke sklonile sa modnih pista.