Zvijezda iz "Rockyja"
2

Dolph Lundgren otkrio da se bori s rakom 8 godina, ljekar mu prognozirao još 2 do 3 godine života

N. C.
Glumac Dolph Lundgren otkrio je da se bori s rakom već osam godina i smatra da je za to krivo njegovo ranije korištenje steroida u bodibildingu.

Švedski glumac kazao je da mu je prvi put dijagnosticiran rak pluća 2015. godine te da se rak vratio 2020. godine. Također, je dodao da mu je jedan ljekar rekao da mu je ostalo još 2-3 godine života.

On je tražio drugo mišljenje, a tretman koji mu je sada dao rezultirao je smanjenjem tumora.

"To je dan nakon moje operacije, izvadili su jedan tumor, zatim su izvadili još dva koja su pronašli i još tri mala. Nadajmo se da je očišćeno", kazao je na snimku iz bolnice.

U razgovoru sa Bensingerom, govorio je o tome kako je 2020. ponovo otkrio da ima rak.

"U Švedsku sam se vratio 2020. godine i imao sam neku vrstu refluksa kiseline, nisam znao šta je to pa sam uradio magnetnu rezonancu. Otkrili su da ima još nekoliko tumora oko tog područja. Pronašli su još jedan tumor na jetri. U tom trenutku počelo mi je padati na pamet da je to nešto ozbiljno. Hirurg me nazvao i rekao da je narastao, prevelik je, narastao je do veličine malog limuna. Pitao sam ih koliko mi je ostalo, mislim da je rekao 2-3 godine, ali sam mu po glasu mogla reći da je mislio da je manje", dodao je.

Lundgren je zaključio da je upotreba steroida uticala na njegovo tijelo.