"Sarajevska ljepota"
37

Dječak s fotografije poznati je pjevač grupe koja je osnovana 1985.: Znate li o kome se radi?

L. R.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Dječak s fotografije poznati je pjevač benda koji na domaćoj i regionalnoj sceni djeluje već 38 godina. Znate li o kome je riječ?

Naime, riječ je o Hajrudinu Varešanoviću koji je poznat kao osnivač i pjevač grupe Hari Mata Hari koja je osnovana 1985. godine u Sarajevu.

Pjevač se odlučio prisjetiti svog djetinjstva i s fanovima podijeliti staru fotografiju uz opis "Kad sam bio klinac". Fotografiju, koja je poprilično stara i oštećena te u crno-bijeloj boji, podijelio je na zvaničnoj Facebook stranici benda.

Ubrzo nakon toga, uslijedili su brojni komentari ispod ove fotografije, a mnogi su ga nagradili komplimentima rekavši da je najbolji i najljepši pjevač na estradi.

"Faca bio i ostao", "Naš dragi dječak", "Slatki medeni najljepši", "Najbolji i najljepši pjevač na estradi", "Uglađen momak kao i uvijek", "Sarajevska ljepota", "Bas lijep bio kao dječak, a sad i u zrelim godinama", "Uvijek samo svoj i poseban", bili su samo neki od komentara.

Inače, Hari je svoju karijeru započeo u drugoj sarajevskoj grupi - Ambasadori još sedamdesetih godina prošlog vijeka, a kasnije osniva grupu Hari Mata Hari s kojom je ostvario najbolji uspjeh BiH na Eurosongu, kada su se 2006. godine predstavili s pjesmom "Lejla", koja je tada osvojila treće mjesto.