"Zemlja vrijedne istorije"
0

Depardieu želi da bude ambasador crnogorske kulture

SRNA
Depardieu i Đukanović (Foto: Anadolija)
Depardieu i Đukanović (Foto: Anadolija)
Francuski glumac Gerard Depardieuželi da bude ambasador crnogorske kulture, jer smatra da je Crna Gora država velikih istorijskih i kulturnih vrijednosti.

Depardieu je nakon razgovora sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem rekao da želi da snimi filmove o crnogorskoj istoriji i kulturi, kao i da dovede ljude koji bi snimali filmove o istoj tematici.

"Crna Gora je za mene ogromna zemlja, jer ima ogromnu kulturu i vrijednu istoriju, koje su sastavni dio evropske kulture. Danas sam vidio Mauzolej Njegošu na Lovćenu, Cetinje - grad muzej, luku Bar, ogromne vinograde", rekao je Depardieu na konferenciji za novinare u Podgorici.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ima velike mogućnosti u oblasti kulture, istorije i privrede, posebno vinogradarstva.

On je pokazao i ruski pasoš koji je dobio od predsjednika Rusije Vladimira Putina i istakao da uprkos tome ostaje francuski državljanin.

"Ako dobijem crnogorski pasoš ne znači da skupljam pasoše, već da ostajem francuski državljanin koji, između ostalog, želi biti i ambasador kulture Crne Gore", pojasnio je Depardieu.

Đukanović je rekao da je radostan što je u ime Crne Gore i Vlade mogao da poželi dobrodošlicu francuskom glumcu.

Đukanović je zadovoljan što kulturni potencijali Crne Gore zavređuju interesovanje i pažnju Depardieua, koji to želi predstaviti međunarodnoj javnosti.