Preselio se u Beč
65

Da li se Saša Lošić povukao iz javnosti? Plavi orkestar ne nastupa već nekoliko godina

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
S obzirom na to da Plavi orkestar ne nastupa već nekoliko godina, postavlja se pitanje da li se Saša Lošić povukao iz javnosti.

Posljednji koncert koji je Plavi orkestar objavio na društvenim mrežama je održan 19. septembra 2019. godine na Bundeku u Zagrebu. Podrazumijeva se da nakon toga koronavirus poremetio rad svih balkanskih bendova, ali se većina njih vratila na scenu nakon normalizacije situacije. No, to nije slučaj s Plavim orkestrom.

U novembru 2020. godine je preminuo Sašin otac Dobrota. On je bio jedan od osnivača Televizije Sarajevo i doajen Društva novinara Bosne i Hercegovine. Saša se o njemu predano brinuo sve do njegove smrti.

Sašu je u ovim teškim trenucima tješila njegova dugogodišnja partnerica Špela Možina. Njih dvoje su živjeli zajedno u Sloveniji, a preselili su se u Beč nakon što je ona tu počela raditi kao pomoćnica šefa delegacije Evropske Unije.

Od tada se Saša gotovo nikako ne pojavljuje u medijima. Kada je riječ o muzici, u novembru prošle godine je objavljena pjesma "Tvoje lice" koju je hrvatska grupa 4 Asa snimila sa Sašom i Mladenom Pavičićem. Međutim, naznaka o koncertima Plavog orkestra još uvijek nema.