Želi pravdu
50

Čutuna komentarisao "šutnju" uglednih ljudi: Možda je ovo znak da treba otići iz ove sredine

I. B.
Kerim je nedavno iznenadio javnost potresnom ispovijesti o svojoj porodici (Foto: Facebook)
Kerim je nedavno iznenadio javnost potresnom ispovijesti o svojoj porodici (Foto: Facebook)
Talentovani bh. glumac Kerim Čutuna potresao je domaću javnost svojom ispovijesti o porodičnom nasilju, a sada je progovorio i o podršci koju prima u izazovnim vremenima.
Kerim je, podsjetimo, nedavno progovorio o nasilju u svojoj porodici. Naveo je da je njegov otac Remzo Čutuna godinama zlostavljao njegovu majku, a svoju bivšu suprugu. Također, objasnio je i kako je ona nastavila proživljavati zlostavljanje i nakon razvoda.

Njegova je objava iznenadila bh. javnost, a mnogi su se Kerimu javili i pružili podršku za hrabrost što je javno istupio. Međutim, u najnovijoj objavi na njegovom Facebooku, koju prenosimo u cijelosti, on je precizirao i od koga ta podrška (ne) dolazi.

"Zašto bivši profesori i ugledni ljudi izbjegavaju da mi pruže bilo kakav vid podrške, ako ništa mrvu ljubavi. Čast izuzecima koje mogu nabrojati na prste. Ispade da ovaj problem u vašim krugovima ne postoji? Ili je toliko rijedak, odvojen od umjetničkih krugova u kojima sam se kretao? Ili mi ne vjerujete, možda sam dobio previše pažnje?", započeo je Čutuna svoju objavu.

[FBPOST]https://www.facebook.com/kerim.cutuna/posts/pfbid02Wx2QkZk5rY84WbLJ6izzE5A22DRrQorxEo4Lz76BfhUQzwfsHWFc82DKfaAeDz47l[/FBPOST]

Zatim je nastavio:

"Možda ovo i jeste znak da treba otići iz ovakve sredine. Mene ste učili da stanem iza svojih ideja i da umjetnik mora glasno govoriti o problemu, sada šutite? Ili vi već govorite jedni među drugima 'što će mu ovo, šta će se dogoditi, osim što je istupio', ako je tako lagali ste me, lagali ste me da ima nade i da ste posebni, da me volite. Možda me treba odbaciti ili otjerati jer više nisam ugodan, ušuškan, možda remetim komfor i mir u kojem živite", zaključio je glumac u svojoj objavi.

Između ostalog, u komentarima je poručio i kako mu "ne trebaju briga i sažaljevanje", već odgovor na ljubav i iskrenost.

"Treba mi da vidim više muškaraca koji javno govore o ovoj temi, koji priznaju da poznaju bar jednu osobu iz uskog kruga koja prolazi kroz pakao. Opet možda procesuiraju, nadam se", poručio je Čutuna.

Inače, mladi glumac kojeg smo gledali u filmu "Deset u pola", otkrio je i kako je dobio krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti. Svejedno, on je istakao da se planira boriti za pravdu te da ima još mnogo toga za reći.

"Sistem koji bi trebao da štiti slabije i otvara put pravde, daje prednost onima koji su spremni gaziti žive i mrtve da bi ostvarili zle namjere. Kad si žrtva takvog sistema, onda jedino preostaje da istupiš u javnost i nadaš se da će stvari krenuti na bolje", rekao je Čutuna ranije.