Rade Šerbedžija
0

"Ćiro prolazi Portugal jer je sretan"

Sarajevo-x.com
Rade Šerbedžija, umjetnik, u posljednje vrijeme slabije prati fudbal. Ipak, kako piše Index.hr drago mu je zbog uspjeha reprezentacije Bosne i Hercegovine, predvođene Ćirom Blaževićem. On vjeruje da će Ćiro proći Portugal, jer je sretan.

Rade Šerbedžija jedan je od rijetkih čija se karijera uistinu može nazvati uspješnom. Poznat po svojem radu, a ne po skandalima, Rade je protekli petak nastupio u Sarajevu s Livio Morosin bendom. Jedan je od rijetkih primjera s ovih prostora koji potvrđuju da Hollywood nije nedosanjani san i premda već niz godina živi u Los Angelesu te se kreće u glumačkom svijetu, svjetski poznatih prijatelja gotovo da nema. Iznimka je jedino Vanessa Redgrave koja je kuma njegovim dvjema kćerima.

"Kakav Oscar? Naravno da se ne nadam. To je čista politika. Kalkulira se kada i kome dati, a ne gleda se tko ga je zaslužio", tvrdi Rade koji je glumio s najistaknutijim svjetskim glumcima i surađivao s proslavljenim redateljima i producentima. No, još uvijek ima neostvarenu želju, a to je zaigrati u filmu režisera Terrenca Malicka, kojega veoma cijeni.