Dosad neviđeni snimak
15

Chris Hemsworth pokazao nevjerovatnu transformaciju u Thora: Sad znam kako je biti trudan

I. B.
Chris je prepoznatljiv po isklesanim mišićima (Foto: Marvel Studios?
Chris je prepoznatljiv po isklesanim mišićima (Foto: Marvel Studios?
Chris Hemsworth, jedan od najzgodnijih holivudskih glumaca, podijelio je dosad neviđeni snimak svoje transformacije za jedan od filmova o Thoru, po kojim je ujedno i najzapamćeniji.

Rođeni Australac već godinama glumi Thora u Marvelovim filmovima o superjunacima, a zahvaljujući njemu stekao je gomilu obožavateljica.

Ovoga puta pratitelje je oduševio podijelivši neke od rijetkih snimaka sa snimanja kada je utjelovio "debelog Thora". Dok je nosio teški kostim, Hemsworth je pokazao kako razgibava mišiće pokretima koji podsjećaju na one iz borilačkih vještina.

"To je jedinstvena mješavina nekoliko borilačkih disciplina i pokreta inspirisanih svim velikim akcionim herojima 80-ih", napisao je uz svoj snimak.

Glumac je mnoge pratitelje nasmijao svojom objavom, a ispod se javio i njegov brat, također glumac Luke Hemswort koji se s njim našalio.

"Izgledaš mnogo pokretnije nego inače", napisao je Luke ispod objave koja je skupila preko 2 miliona lajkova.

Inače, Chris je poznat po svojoj nevjerovatnoj figuri i isklesanim mišićima, stoga je mnogima njegov popunjeni izgled bio nevjerovatan. Tokom svoje uloge morao je nositi silikonsko protetično odijelo koje teži 40 kilograma. U razgovoru za strane medije, 39-godišnjak se našalio da mu je sada "jasno" kakav je osjećaj biti trudan.

"To je vrsta odijela sa patentnim zatvaračem pozadi, i svakog trenutka ljudi bi mi prilazili i dirali moj stomak. Sada znam kako se moja supruga osjećala kada je bila trudna", našalio se glumac.

Osim odijela, Chris je imao i utege na zglobovima i gležnjevima kako bi se vidno otežano kretao, a morao je i glumiti "punih" usta, kako bi mu obrazi izgledali veći. Ipak, glumac je istakao da je uživao u ovoj transformaciji.

"Uživao sam u toj verziji Thora. Bio je skroz drugačiji od bilo kojeg drugog načina na koji sam igrao taj lik," rekao je.