Govorila o starenju
71

Charlize Theron su prozvali "ikonom" zbog odgovora na glasine o plastičnim operacijama

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Charlize Theron je odgovorila na glasine da se podvrgnula estetskim operacijama, a zbog toga je posebno hvaljena na društvenim mrežama.

Glumica je progovorila o glasinama da se podvrgnula estetskim zahvatima u razgovoru za magazin Allure.

"Moje lice se mijenja. I volim što mi se lice mijenja i stari. Ljudi misle da sam radila lifting. Pitaju: 'Šta je uradila svom licu?'. Zapravo želim da odgovorim: "Ja samo starim! To ne znači da sam imala lošu plastičnu operaciju. To je upravo ono što se dešava".

Koliko god Theron voli svoj prirodan izgled, ona je dodala da ne "gleda s visine" na pojedince koji se ipak odluče na estetsku operaciju. Zvijezda filma "Atomic Blonde" navela je kako druge žene prihvaćaju starenje na svoj način i pozvala pojedince da budu "empatični prema tome".

Govoreći o dvostrukim standardima starenja između muškaraca i žena, Theron je napomenula da prezire koncept koji navodi da muškarci stare kao vino, a žene kao ubrano cvijeće.

Obožavatelji su pohvalili Theron zbog njenog pozitivnog razmišljanja o starenju te su je prozvali ikonom.

Iako je prihvatila starenje na svoj način, priznala je da postoji jedan aspekt starenja na koji se teže naviknuti - njene tjelesne promjene.

"Više od mog lica voljela bih da imam svoje 25-godišnje tijelo koje mogu samo baciti od zid, a da ga sutra ne povrijedim. Sada, ako ne vježbam tri dana i vratim se u teretanu, ne mogu hodati", navela je.