Showbiz
0

Britney teška 100 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Dokumenti koji su izašli na vidjelo zbog podjele imovine između supružnika Spears-Federline otkrili su da je mlada pop pjevačica teška vrtoglavih 100 miliona dolara.

Advokati Britney Spears također su izvukli i predbračni ugovor u kojem je Britney Spears potpisala da će Federlineu dati 10 miliona dolara ako dođe do razvoda.

Speras je zaradila 26,5 miliona dolara samo od nekad uspješne muzičke karijere. U dokumentima podnesenim za brakorazvodni proces stoji da Britney također ima oko 33,2 miliona dolara na različitim bankovnim računima koji joj donose visoke kamatne prihode.

Također je zaradila 21,6 miliona dolara od marketinških poslova, a samo od Pepsija je dobila rekordnih 9,27 miliona dolara za ugovor iz 2001.

Pjevačica također ima ugovore sa Samsungom, Toyotom, Kirinom, Proactivom, Skechersom i Nabiscom. 2004. godine potpisala je ugovor sa kozmetičkom kućom Elizabeth Arden za svoj parfem Curious i njenu kozmetičku liniju, za šta joj je zagarantovano između 1,96 miliona dolara i 2,94 miliona dolara svake godine do 2009.

Od ostalih proizvoda, poput majica, lutki i postera, Britney je zaradila 16,7 miliona, a nekretnine koje su u njenom vlasništvu procjenjuju se na 22,6 miliona dolaara. Sve u svemu, čini se da Britney zaista nema razloga da se brine za svoju budućnost, bar što se finansija tiče.

Iako mnogi tvrde kako je Britney upropastila svoju karijeru i da joj više nema povratka, izvršni urednik Rolling Stone časopisa, Joe Levy, izjavio je kako Britney sada samo treba snimiti dobar album i odmah će se vinuti u vrhove muzičkih top lista. Kako Levy tvrdi, ne postoji loš publicitet i Britney je potreban samo jedan hit da bi se vratila na pravi put.