Moćni medijski tajkun
23

Britanski mediji: Murdocha i suprugu razdvojili razlika u godinama i njena loša navika

I. B.
Murdoch i Hall bili su u braku 6 godina (Foto: EPA-EFE)
Murdoch i Hall bili su u braku 6 godina (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je poznato kako se jedan od najmoćnijih medijskih tajkuna Rupert Murdoch razvodi od svoje supruge Jerry Hall, u pojedinim britanskim medijima pojavile su se različite teorije, a neke od njih tiču se "razlike u godinama" te manekenkinog "pušenja cigareta".
Kako prenosi Daily Mail, vrlo je moguće da je odluku o razvodu ovog bračnog para "ubrzala" njena navika pušenja cigareta.

Izvori bliski njima naveli su kako su 91-godišnji medijski tajkun nije bio obožavatelj naklonosti njegove supruge prema duhanu, a u javnosti su ga često primjećivali i kako se izmiče od Hall kada ona konzumira cigarete.

Teksaška manekenka koja će uskoro proslaviti 66. rođendan, i javno je govorila o svojoj navici, a jednom se pohvalila i kako unatoč njoj "izgleda prilično dobro za svoje godine".

Brak je, tvrde njihovi prijatelji, okončao Murdoch, a naveli su i kako su svakako imali različite stilove života.

"Jerry je dosta mlađa. I danas se voli zabavljati, ići na plažu i zabave. Nije joj zanimljivo biti korporativna supruga. Više je ne privlači kruženje svijetom u privatnim avionima zbog neke korporativne zabave", rekao je njihov prijatelj za spomenuti medij.

Dodao je i kako je Rupert u odličnoj formi, no da "ne može zaustaviti godine".

Inače, prekid para saznalo se nakon što ni Jerry ni njena porodica ove sedmice nisu prisustvovali ljetnoj zabavi njezina supruga u Londonu. Supružnici su posljednji put u javnosti viđeni u augustu 2021. godine, a i tada je prikazano kako odvojeno dolaze na večeru.

Murdoch i Hall bili su u ljubavnoj vezi pet mjeseci prije nego što su se vjenčali u martu 2016. godine.

Njemu je ovo četvrti razvod, a iz prethodna tri braka ima šestoro djece. U međuvremenu, Hall je zapamćena pa dugogodišnjoj vezi sa Mickom Jaggerom, s kojim ima i četvero djece.