U ulozi reditelja
21

Bradley Cooper otkrio zašto je zabranio stolice na setu: Uvijek sam ih mrzio

L. R.
Bradley Cooper (Foto: EPA-EFE)
Bradley Cooper (Foto: EPA-EFE)
Bradley Cooper je u jednom od posljednjih intervjua otkrio kako je zabranio korištenje stolica na snimanju filma.
Naime, glumac je u intervjuu za Variety govorio o svojoj odluci da postane reditelj, ali i o pravilima koje su ljudi morali slijediti tokom snimanja njegovog filma "Maestro".

Naime, kad režira film, Bradley Cooper ima određene ključne smjernice na setu.

"Za mene je to bio tako prirodan prijelaz, nakon što sam smogao hrabrosti napisati i režirati film, ali kad režiram, ne gledam reprodukciju. Nema stolica. Uvijek sam mrzio stolice na setovima. Energija ti nestane čim sjedneš na stolicu", objasnio je.

Cooper je također otkrio da ima uglavnom zatvoren set, objašnjavajući da nikome nije dopušten ulazak kada snimaju film. Jedino je Steven Spielberg kao producent došao tri puta, ali osim njega, niko nije smio doći.

"Maestro" je nedavno imao premijeru u Los Angelesu, a od 20. decembra bit će dostupan na Netflixu. Osim Coopera i Spielberga, na filmu su radili i Martin Scorsese, Todd Phillips, Amy Durning, Fred Berner i Kristie Macosko Krieger.

Radnja filma prikazuje romansu između Bernsteina i supruge Felicije Montealegre koja je trajala od 1951. do njene smrti 1978. godine. U glavnim ulogama su Bradley Cooper i Carey Mulligan.