Reakcija na tragediju
153

Božo Vrećo o masakru u Mladenovcu: Ovo je samo početak manifestacije bjesnila društva

I. S.
Foto: Instagram/bozovreco
Foto: Instagram/bozovreco
Bh. interpretator sevdalinki Božo Vrećo oglasio se nakon što je Uroš Blažić sinoć u Mladenovcu ubio osmero, a ranio 13 ljudi.
"Ovo je samo početak manifestacije bjesnila društva. Zato se i sklanjam u svoj imaginarni mikrosvijet ljubavi kroz moje koncerte od toliko zla koje upire prstom, osuđuje, mrzi, sprovodi nasilje, bijes i anarhiju. Društvo licemjernih ljudoždera", napisao je na Instagramu.
Screenshot: Instagram/bozovreco
Screenshot: Instagram/bozovreco

Brojne poznate ličnost su zbog tragedija koje su se u proteklih nekoliko dana dogodile u Srbiji odlučile otkazati koncerte. Među njima su Džejla Ramović, Marija Šerifović, Severina, Buč Kesidi itd.

Kao što je već poznato, policija je Blažića privela u stanicu u Smederevu. Kako javlja Telegraf.rs, tu će i biti saslušan u tužilaštvu koje dijeli zgradu s policijom. Bit će mu određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija ga je vodila da pronađe i preda pušku kojom je pucao pa je zbog toga razloga u stanicu stigao tek u kasnim popodnevnim satima.